Češi ve vědeckých objevech 21.století

VĚDA V ČECHÁCH

Z celosvětového hlediska nejvýznamnějším přínosem byla acyklická nukleotidová fosfonátová antivirotika (zejména tenofovir jako součást přípravků Truvada, Atripla a další léky proti HIV a HBV), objevená prof. Antonínem Holým, nejznámějším českým vědcem 20. na ÚOCHB a později vyvinuté a prodávané společností Gilead Sciences, Inc. (USA).

Kromě tohoto známého příběhu antivirových léků se několik dalších nukleosidových sloučenin vyvinutých v ÚOCHB stalo schválenými léky. Patří mezi ně Decitabin, který se používá při léčbě akutní myeloidní leukémie, Azacytidin, který se zaměřuje na myelodysplastický syndrom (oba objevil Holého vrstevník Dr. Alois Pískala) a 9-(2,3-dihydroxypropyl)adenin (DHPA), acyklický nukleosidový analog objevený A. Holým a klinicky používaný v antiherpetických mastech. Základem řešení jsou „Léčivé neuropeptidy s chemickými flavonoidy - biodynanické substance. Máme přírodní, mnohem účinnější a přírodní tak vzácné. 

Totéž platí s organickou medicínou v řešení rakoviny, nebo autoimunitních onemocnění.  

MOLEKULY ŽIVOTA BIO FLAVONOIDY

Flavonoidy jako nové molekuly života. Biochemie. Biomedicína.

I běžná léčiva pro řešení těchto závažných onemocnění obsahují synteticky vytvořené flavonoidy.


O Heleně Neumannové, MBA

https://forbes.cz/kdyz-levandule-leci-je-to-kralovna-bylin-i-dobry-byznys-rika-pestitelka/

Tým Heleny Neumannové zasadil v Chodouni léčivou levanduli v roce 2014 a po 5 letech získala certifikát bio pěstitel. Aby bylinka obsahovala pouze zdraví prospěšné látky, je nutné ji pěstovat v bio kvalitě, tedy bez použití hnojiv a pesticidů, hormonů a antibiotik, které do půdy nepatří. po studiu dětského ošetřovatelství a medicíny v České republice odešla žít a studovat medicínu do Amazonie ve Venezuele, kde strávila rok. A také do Afriky.

VŠCHT Praha nastupuje

 V roce 2019 tým zahájil spolupráci s Dr. Ivetou Horsákovou z VŠCHT Praha na vývoji bio levandulově harmonizované vody.

„BIO Lavender Harmonized Water je po vzoru starých Egypťanů stáčena z čistého nálevu BIO Lavandula Bohemia a BIO citronu nad 24 karátového zlata tak, aby přinášela opravdu jen vzácná antibiotika, antiseptika, vysokou hladinu antioxidantů a antibiotik, " vysvětluje Helena Neumannová a dodává: "Lidé, kteří vyzkoušeli naši ozdravnou pitnou kúru, se vraceli do údolí s velmi pozitivními ohlasy. Pitná kúra podle nich odstranila žlučníkové koliky, bolesti žaludku, zbavili se žaludeční neurózy, cholesterolu a krevního tlaku se snížil, zlepšilo se jim dýchání a především se zklidnil nervový systém“.

Takové výsledky tým na základě dostupných světových výzkumů Levandule očekával, ale následný vlastní výzkum Levandule Chodouňské přinesl ve srovnání s ostatními Levandulemi lepší, až výjimečné výsledky.

Proč jsme začali spolupracovat nejen s VŠCHT Praha ale i týmem Doc. Ing. Kaštánka, PhDr. ?

Petr Kaštánek vede řadu velkých státem podporovaných grantových projektů za více než 1,5 miliardy korun. Jeho práce vedla k mnoha unikátním patentům v oblasti kosmetiky.

Je známý tím, že cestuje do nejvzdálenějších koutů světa, aby získal vzorky pro svůj výzkum a vývoj nových účinných látek.

Je odborníkem na využití unikátních přírodních bioaktivních sloučenin z mikrořas a léčivých rostlin k podpoře zdraví a krásy.

Za svou činnost získal ocenění VISIONÁŘ ROKU.

O Heleně a Organoic Lavandula Bohemia v TV a časopisech v ČR: https://www.levanduloveudoli.cz/napsali-o-nas/


KRÁLOVNA BYLIN LEVANDULE LÉKAŘSKÁ ve STOMATOLOGII

 

Připravil: Organic Lavandula Bohemia team
V Praze 20. září 2023

levandulové údolí